Nauka

Collibra mianuje Madalinę Tanasie na stanowisko dyrektora ds. technologii

NOWY JORK oraz BRUKSELA, 27 lipca 2021 / PRNewswire / – ODCIĄŻENIE, firma zajmująca się analizą danych, ogłosiła dziś powołanie Madalina Tanasie do dyrektora ds. technologii. Jako CTO firmy Collibra, Madalina będzie kierować inżynierią, architekturą, bezpieczeństwem, inżynierią produkcji, zapewnianiem doskonałości i zapewnianiem jakości.

„Madalina przez ostatnie kilka miesięcy pełniła funkcję tymczasowego dyrektora ds. technologii, gdzie wykazała się wyjątkowym przywództwem” – powiedział. Felix Van de Maele, założyciel i dyrektor generalny Collibra. „Szybko dostrzegliśmy jej talent jako lidera, jej błyskotliwość jako inżyniera i jej pomysłowość jako projektanta produktu. Jestem dumny, że Madalina została naszym pierwszym wewnętrznym awansem na stanowisko kierownicze. Jej ogromne doświadczenie i wizja jeszcze bardziej się ugruntują. wpływ firmy Collibra na naszych klientów.”

Madalina ma ponad 15-letnie doświadczenie w kierowaniu inżynierią oprogramowania, rozproszonymi systemami natywnymi dla chmury i zarządzaniem procesami. Wcześniej była wiceprezesem ds. operacyjnych i doskonałości w firmie Collibra, gdzie kierowała transformacją organizacyjną w kierunku działań inżynieryjnych i produktowych, z naciskiem na praktyki inżynierskie, skalę i doskonałość operacyjną. Pełniła funkcję tymczasowego CTO w Collibra de Marzec 2021, skupiając się na planowaniu strategicznym, usprawnianiu współpracy między zarządzaniem produktami, architekturą i inżynierią oraz budowaniem silnej i skalowalnej kultury między zespołami.

Przed dołączeniem do Collibra, Madalina pełniła funkcję wiceprezesa ds. inżynierii w Medidata Solutions, dostawcy SaaS w zakresie badań klinicznych w naukach przyrodniczych. W ciągu 11 lat pracy w Medidata Madalina odegrała kluczową rolę w budowaniu zespołów inżynieryjnych, infrastruktury, mikrousług i oprogramowania, które napędzały platformę firmy do rozwoju klinicznego. Wcześniej zajmowała również stanowiska inżynierii oprogramowania w nowojorskim Departamencie Edukacji oraz w TotalSoft. Madalina posiada tytuł magistra i licencjata informatyki uzyskany na Uniwersytecie Politehnica Bukareszt.

Collibra, która zapewnia jedyną kompleksową platformę do analizy danych, pomaga łączyć organizacje, dostarczając dokładne i wiarygodne dane do każdego zastosowania, dla każdego użytkownika i z każdego źródła. Firma, która jest oceniana w 2,3 miliarda dolarów, niedawno uruchomiła inicjatywę „Marsz do miliarda” w Data Obywatele 21, podróż do produktu, która ma umożliwić firmom przesyłanie, odkrywanie, rozumienie i wykorzystywanie nawet miliarda zasobów za pomocą chmury Collibra Data Intelligence Cloud.

READ  Wiadomości archeologiczne: Szkielet odkryty podczas poszukiwań zakonnic zabitych przez Armię Czerwoną | Nauka | Aktualności

o WAGĘ
Collibra jest firmą Data Intelligence. Przyspieszamy wiarygodne wyniki biznesowe, łącząc odpowiednie dane, spostrzeżenia i algorytmy z każdym obywatelem danych. Nasza platforma oparta na chmurze łączy IT i biznes, aby zbudować opartą na danych kulturę dla cyfrowego przedsiębiorstwa. Globalne organizacje wybierają firmę Collibra, aby uwolnić wartość swoich danych i przekształcić je w strategiczny i konkurencyjny zasób. Mamy zróżnicowaną obecność na całym świecie, z biurami w USA, Belgia, Australia, Republika Czeska, Francja, Polska i Wielka Brytania Aby uzyskać więcej informacji, odwiedź collibra.com.

WAGA ŹRÓDŁA

powiązane linki